Headerbild

SLJSF Field target

2019-05-04 i Allmänt

Field targetpremiär den 4 maj 2019

SLJSF FT.

Avdamning av bössor och FT-kroppar, båda kategorier i behov av uppmjukning. Den sedvanliga avrundningen med varmkorv föregicks av verifiering av träffpunkter på 30, 35 och 40 meter. Det gäller att präglas på det vi ser i kikarsiktena, därför kör vi med måltavlor i skala 1:1 av råtta! I början av säsongen gäller det att få in rutinerna igen, skytteställning, laddning, avståndsbedömning, avfyrning och efterriktning. När detta sker automatiskt blir det mer tid över till att fokusera på målet.

FT måltavla

Det handlar om att kolla om ens inställningar för olika avstånd faktiskt innebär träff i verkligheten. Två serier med tre skott i varje med samma inställningar och siktpunkt mitt i hela tiden ger en bra bild av om det behövs justseras i tabeller och på hjul.

Som traditionen bjuder - några nya banor avtäcktes och premiärsköts!

ekorre och råtta

Några stormfällda träd skapar möjligheter till bra placeringar av fallmål!

vildsvin i skogen

Välbekant möte i skogen, Pumba med ny roll och läge. En reducerad träffzon på 25mm hjälper till att hålla höjd på utmaningen.

ekorre

2018 introducerades en ny typ av plattform som lätt kan monteras där höjd behövs. Lite tryckimpregnerat virke och två långa skruvar med bricka och mutter, sen är det klart! Finns inga lämpliga stormfällningar att montera på så kan man lätt sätta upp en regel eller liknande.

En dag med Field target skyttarna i SLJSF innehåller allt man kan önska, glada skyttekamrater, glädjen av razzlande fallmål, naturupplevelse och den zen-liknande upplevelsen av att bara fokusera på träffzoner och medsols roterande diaboler! Kontakta mikael.moller@me.com och kom ut och pröva på med oss i SLJSF!