Headerbild

SLJSF field targetträning den 6 juni 2017

2017-06-12 i Allmänt

Effektiv Field target träning med leende vädergudar!

Efter två FT träningar i våra fältbanor ställde vi upp fallmål på avstånd mellan 25-50 meter på vår nyklippta benchrestbana. En station per avstånd och 5 skott per skytt. Alla skyttar går igenom samtliga avstånd och noterar sina träffar.

Med tre omgångar blev det totalt 90 skott. Något vi noterade var att träffbilden ändrades i takt med att värmen steg under dagen och kikarsiktena blev uppvärmda i solskenet. Bra då att ha en kort inskjutning mellan omgångarna!

Två viktiga ingredienser för en lyckad FT träning. Överst, det är märkligt hur gott det är med varmkorv efter träningen. Det är också en trevlig stund att summera dagens övningar med sina skyttekamrater. Nederst, SLJSFs egna pride & joy, startar direkt och spinner som en katt!

Nu är det sommaruppehåll för FT träningen. Vi ses igen den 26 augusti och ser till att komma i toppform inför Klubbmästerskapet.i höst. Se nu till att få lite härlig sommarträning! Till er som inte prövat på FT tidigare men tycker att det skulle vara kul att prova på,  hör av er till mikael.moller@me.com !