Headerbild

FT träning 27 maj

2017-05-29 i Allmänt

SLJSF bjöd på Field target i högsommarvärme. Tre patruller visade på tapper uthållighet och mycket fallmåls-razzel i skogen!

Det var alla gnagare på däck när SLJSF ställde iordning dagens träningsbana. Med alla 11 banor igång var uppgiften att fälla 25 fallmål med killzones på mellan 1,5 - 4.0 cm i diameter. Avstånden låg på mellan 10 och 45 meter. Knästående respektive stående skytteställning gällde för två mål vardera. Större svårighet men också mycket belönande när man lyckas!

demoråtta

Råtta 21 står modell, up front and center! Större killzone än så här blir det inte vilket adderar till utmaningen i sporten!

fallmål

Mängdträning ger resultat. Därför markerades för första skott respektive andra och tredje skott på varje mål. Totalt gav det 75 skott för rundan. Aldrig fel att få en chans till att fälla den där ekorren, vildsvinet eller råttan som mirakulöst nog  kom undan i första skottet!

råtta 17

En nyhet i banan var placeringen av råtta 17 som gjorde avståndsbedömningen lite lurig. Återigen visade sig en rejäl huggkubbe vara ett praktiskt och flexibelt sätt att skapa ett nytt mål i banan!

Det var glädjande att flera nya medlemmar fick vara med och köra igenom alla 25 målen under dagen. Det tog 4 timmar att klara banan och en bra grundkondition har betydelse. Något i vart fall undertecknad måste förbättra! Vi välkomnar flera till vår sport, är du intresserad av att hänga med så kontakta mikael.moller@me.com och prova på detta! Nästa Field target träning är den 10 juni!