Headerbild

Field target träning 11 juni 2016

2016-06-12 i Allmänt

På SLJSF Field target försöker vi hela tiden att finna nya kul sätt att träna vår favoritsport. Ibland kör vi i fältbanorna, ibland ställer vi upp silhouetter och idag ställde vi ut fallmål var femte meter från 25 till 50 meter

Fallmål SLJSF

Varje avstånd utgör en station. Signal och sen har skyttarna fem minuter på sig att fälla gnagaren så många gånger som möjligt. Kan tilläggas att 25-meters ekorren 17 är en riktig "confidence booster" och att 50-meters råttan bjuder på stor fällglädje, fast mer sällan!

silhouette

Vi tränade och också det utmanande stående skyttet, denna gång i duellform. Två skyttar startar samtidigt och betar av sina silhouetter mot mitten där den flinkaste (eller mest tursammae) får skicka en hagelhylsa i omloppsbana som pris! Erfarenheten från dagen: kul men riktigt ansträngande att skjuta stående!

Ekorre 17

Mycket motion för vår ekorre 17 idag, men vart är du på väg? Markplattor med bultar är praktiska förankringsanordningar för fallmål. Naturen försöker såklart ta över dem och tidens tand tar hårt på bultarna. Tur då att det finns händiga medlemmar som har både utrustning och kunskap för att ta fram ersättningsplattor! En liten förening som SLJSF behöver sina hjältar!

SLJSF info

Tack Pete för stordådet att bonka upp denna eleganta informationstavla! Kom och kolla in vår vackra tavla och testa vår underbart roliga sport. Kontakta mikael.moller@me.com så fixar vi att du kan hänga med och testa. SLJSF Field target tar nu sommarledigt och kör igång igen den 27 augusti. För er som fascineras av bänkskyttets magi är nästa träning den 18 juni!