Headerbild

Kategorier

Silhouette skytte på SLJSF field target träning den 6 september 2014

2014-09-07 i Allmänt

Hur ofta händer det att man får höra: -bra jobbat! när man lyckats få till plåtträff fem gånger i rad? Jo, när field target skyttarna på SLJSF kör silhouette special!

På dagens meny fanns något för alla, kyckling, gris, kalkon och bock!

140906_sljsf_silh_targets

På denna field target träningsdag valde vi att pröva något nytt. Istället för fallmål ordnade vi ett silhouette skytte på field target vis. Med kulfång placerade på 20 meter (kyckling), 30 meter (gris), 35 meter (kalkon) och 40 meter (bock) går det snabbt och lätt att skapa en 20 måls bana med tydlig feed-back på träff eller bom för att inte snacka om tivolistämningen!

140906_sljsf_silh_rangeDet är något särskilt med att skjuta omgiven av skyttar som startar samtidigt, det rasslar av laddning och plingar ute i kulfången, både stressande och peppande. Fyra skyttar väntar på skytteledarens: - färdiga!, som innebär 15 sekunders tid för att ladda och sikta in sig. Sedan: -starta!, och 2 minuter och 30 sekunder börja ticka. Ett skott per mål. För flera av oss började plötsligt siktena att konstra och man sköt lågt, snett, fel och konstigt! Hur kan det komma sig att man blir andfådd av att sitta still och skjuta?

140906_sljsf_silh_skyttelinje

Det bästa med att starta med något nytt är att det bara kan bli bättre! totalt hann vi med fyra rundor, dvs 80 mål och man ville  bara fortsätta! Silhouette skytte innefattar promenader för att ställa upp, helst 5 mål, och ger omväxling!

140906_sljsf_silh_återställa

Alltid bra med tydliga ramar för skyttet, begränsad tid och notera resultat. Det skärper skytten och gör att man kan se sina framsteg och snedsteg!

140906_sljsf_silh_score 

Detta kommer vi att göra igen! Häng på då och ha kul med field target gänget på SLJSF! Alla börjar i det lilla och kom ihåg att det är i början man förbättrar sig med 100% per omgång!

 

Se nu till att anmäla er till mikael.moller@me.com  SLJSF Klubbmästerskap i Field Target den 20 september!